Kategorier
Uncategorized

Priser: Hvad koster det at bygge en ny ridehal?

Skal du have opført en ny ridehal? Så er prisen selvfølgelig en afgørende faktor.

For hvad koster det overhovedet at bygge en ny ridehal? Og hvilke faktorer påvirker prisen mest? Her på siden giver vi dig et overblik, så du kan holde budgettet under hele projektet.

Læs med, og bliv klædt godt på til at komme i gang med det store byggeprojekt.

Hvad koster en ny ridehal?

Lad os lægge ud med det spørgsmål, der garanteret ligger forrest på dine læber:

Hvad koster en ny ridehal?

Prisen afhænger af flere faktorer, men som tommelfingerregel kan du regne med at få en ridehal opført, alt inklusiv, for et sted mellem 250.000 kr. og 1.000.000 kr.

Ridehaller i den billige ende af dette spektrum går selvfølgelig på kompromis på flere områder. Her kan vi bl.a. nævne størrelsen og højden på ridehallen, materialerne, der bruges i byggeriet, øvrigt inventar som belysning, opkobling til vand og kloak, osv. Den geografiske lokation er også afgørende – hvis du bygger en ridehal tættere på fx hovedstadsområdet skal du regne med højere entreprenørpriser.

Hvilke faktorer påvirker prisen på en ny ridehal?

Der er flere faktorer, der påvirker den endelige pris på en ny ridehal. Herunder går vi i dybden med nogle af dem.

Størrelsen

Ridehallens størrelse er nok den faktor, der fylder mest i den samlede pris på ridehallen. Ridehaller kommer i en lang række forskellige størrelser og former. Den mest almindelige form på en ridehal er en aflang bygning, der spænder 20 x 40 meter. Nogle gør enten ridehallen bredere eller længere (eller begge dele), alt afhængigt af de behov, ridehallen skal dække.

Ridehallens størrelse er afgørende for de ting, der kan finde sted i ridehallen. Hvis ridehallen blot skal bruges til almindelig træning af ryttere på heste, så er standardstørrelsen – 20 x 40 meter – at foretrække i de fleste tilfælde. Her får du behovet dækket for pengene uden at ødsle.

Hvis du derimod vil bruge ridehallen til stævner, så skal du indberegne stå- og siddepladser til gæsterne – evt. til tribuner. Ridehaller, der kan bruges til stævner, er typisk både bredere og længere end standardstørrelserne.

Ridehallen kan også gøres større, hvis du fx gerne vil have et ridehus koblet til ridehallen. Det er altid rart for gæsterne eller rytterne at have et sted at rykke indenfor både før og efter selve ridningen. I ridehuset får du også mulighed for at skabe yderligere indtjening til ridecenteret – fx i form af køkkener, kaffeautomater, osv.

Materialerne

Det er mest almindeligt, at ridehaller i dag opføres som stålhaller – både når det kommer til selve skelet-strukturen såvel som stålplader som vægge. Stål holder længe, er slidstærkt og så tåler det al slags vejr. Få mere info om stålhaller her.

Du kan dog også få ridehaller i kompositmaterialer. Disse materialer er typisk fiberarmerede, hvilket sikrer ridehallens strukturelle integritet og holdbarhed over længere tid. Komposit-haller er typisk en smule billigere end stålhaller, og der er flere muligheder ift. at give hallen et lækkert udtryk udadtil. Til gengæld er komposit-haller også mindre holdbare, alt taget i betragtning, end stålhaller er.

Bunden

Bunden i ridehallen er faktisk en post, der ofte overses i budgetterne. Ikke desto mindre udgør bunden altså en relativt stor post i det samlede budget, når der skal bygges en ny ridehal. 

Som bund er det billigste alternativ almindeligt ridebanesand. Det giver hesten et fint underlag at arbejde med, og det holder længe. 

Hvis du skal bruge ridehallen til stævner eller finere arrangementer skal du typisk ud og finde en bund af lidt bedre kvalitet. Der findes et væld af blandingsmaterialer på markedet, med hver sine fordele og ulemper. Her handler det bare om at snuse sig frem til en løsning, du kan lide. Vi anbefaler, at du altid tager ud til udbyderen af bunden for at besigtige materialet før du bestiller et stort læs af materialet til ridehallens bund. 

Øvrigt inventar

De ting, som ikke umiddelbart hver for sig fylder meget i ridehallens budget, løber nu alligevel op når du kategoriserer inventaret sammen som én enhed.

Her tænker vi på en lang række af forskellige ting, som balkoner, bander, tribuner, belysning, højtalere til musikken, redskaber, osv. 

Det kan også være, som før nævnt, at du gerne vil installere et ridehus sammen med ridehallen. I dette tilfælde skal du ikke blot tænke på materialer til selve ridehuset, men også det øvrige inventar, der skal til for at møblere og udstyre ridehuset indvendigt. Borde, stole, maskiner, køkkenudstyr, legetøj til børnene – ja, kun fantasien sætter grænser, når du skal indrette ridehuset til staldens gæster.

Det øvrige inventar til ridehallen kan hurtigt, som samlet post, blive en betydelig udskrivning i budgettet. Sørg derfor for at specificere nøje hvad posterne indeholder, og få budgettet lagt sammen med disse.